De zon komt op

Deze ‘kunst werkjes’ van Karin Maassen heb ik gefotografeerd op de plek waar ze altijd staan, in de vensterbank van ons zeer kleine Tiny house (we hebben geen vrije muren). De eerste 2 werken dateren uit de begin periode, toen Karin nog niet exposeerde en waren een persoonlijk geschenk. Hierin zie ik haar persoonlijk zoektocht naar materiaal vorm en structuur.

Het andere werk hebben we gekocht op haar eerste expositie in Lent. Een totaal ander thema /fase. In deze periode als je daar over kan spreken ,is de verscheidenheid en materiaal keuze zo verschillend en veelzijdig. Wat vooral opvalt is de enorme verdieping en de grenzeloosheid tussen verfijning en uitbundigheid.

Overigens is het altijd moeilijk om te benoemen waar door je een bepaald werk mooi vind … je raakt of uit kiest. Bij het laatste schilderijtje is dat vooral omdat ik er niet op uitgekeken raak en steeds iets nieuws in zie en ontdek. Zo ook vandaag: de zon komt op.

Kiki Geurts Visser

De zon komt op
Schuiven naar boven