Biografie

In het creëren van vormen ben ik geïnteresseerd. Door middel van schilderen en tekenen ben ik dat al van jongs af aan gaan onderzoeken.

Filosofische vragen die ik mijzelf stel ga ik ook al schilderend, tekenend en schrijvend onderzoeken.

Ieder werk heeft zijn eigen proces

Hoe gaat het proces van een schilderij maken bij jou? Dat is een vraag die mij dikwijls wordt gesteld. Nadat ik inspiratie heb opgedaan begint dat met kiezen van een onderwerp. Daarover verzamel ik zoveel mogelijk informatie via internet, boeken en mensen die veel van het onderwerp weten.

Dan ga ik voelen welke ondergrond zoals doek en papier zich het beste leent voor het onderwerp en wat ik daarbij wil overbrengen. Daarna breng ik de benodigde materialen, verf, inkt, potlood, collage, glas, zand en dergelijke samen. Ik verwerk namelijk stukjes glas, stof, zand en andere materialen in mijn schilderijen. Dit geeft een speciaal effect. Ook geschreven gedichten of een moodboard met plaatjes of een playlist met muziek die voor mijn gevoel bij het onderwerp passen horen bij het samenbrengen van materialen.

Ik kies mijn materiaal intuïtief en selecteer wat ik nodig denk te hebben. Naar mate het proces vordert laat ik weer wat weg of koop ik nieuwe materialen. In het begin gaat het schilderen over het algemeen voortvarend. Dan volgt vaak een moment van twijfel en ineens is er een eureka moment en valt alles op zijn plek. Het proces is bij ieder werk, hoe klein of groot ook, weer anders.

Inspiratie

Overal krijg ik inspiratie voor mijn creaties. Het is eerder een kwestie van selecteren wat echt goed, nieuw en belangrijk genoeg is om uit te drukken en energie in te stoppen om het uit te drukken. Mijn inspiratiebronnen zijn gedichten, muziek, gevoelens, materialen, verhoudingen tussen mensen, boeken en natuur. Eigenlijk het leven zelf in al zijn facetten. 

Karin C.H.A.I. Heinen-Maassen

Wil je mijn creaties in het echt bekijken?

Ieder schilderij is uniek. Vind jij het fijn om een schilderij in het echt te zien en te  beleven of te voelen dan ben je welkom op een van mijn exposities. Regelmatig exposeer ik mijn werk in de Dorpsschuur in Lent (Nijmegen-Noord). Op de homepagina bij nieuws lees je de aankondigingen van de exposities. 

Schuiven naar boven