Expositie bij Aquamarijn in Arnhem

Een aantal schilderijen exposeer ik vanaf 17 april 2023 bij Aquamarijn in Arnhem.

In het persbericht staat:

Van 17 april tot 10 oktober 2023 exposeert Karin Maasen schilderijen in de gangen op de eerste en tweede verdieping van het Therapeuticum Aquamarijn in Arnhem.

De expositie ‘waar moet ik toch mijn ziel bewaren dat zij niet langs de jouwe strijkt?’ is het resultaat van een lange zoektocht naar het zelf. De schilderijen van Karin Maassen maken voelbaar hoe ze zich als mens staande houdt in deze wereld. Als kunstenaar geeft ze hieraan uiting door met veel passie in expressieve stijl en met gevoel voor sfeer te schilderen met verf op doek.
In haar schilderijen verwerkt ze ook andere materialen zoals zand, glas, papier of stof. Ze is gefascineerd door de uitwerking van deze materialen op elkaar. Daarbij gaat ze proefondervindelijk te werk. Ze onderzoekt welke kleur, structuur, vorm of ruimtelijke werking er ontstaat en of die past bij de lading die ze wil geven aan dat wat ze wil weergeven op het schilderdoek.

In zekere zin kun je haar werk autobiografisch noemen. De schilderijen vertellen meer dan alleen de fysieke werkelijkheid. Belangrijker voor haar is om de magie van het leven, de astrale wereld, te verbeelden. Bij het werken vanuit haar eigen levenservaringen vindt ze steun en inspiratie in onder andere de gedichten van Rainer Maria Rilke en Rumi en in de geschriften van Krishnamurti en Etty Hillesum. Karin hoopt dat de schilderijen je meenemen naar een plek waar het stil is.

Praktische informatie Aquamarijn:

Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur
Adres: Onder de Linden 21-8 en 21-9, Arnhem
Website van Aquamarijn, klik op deze link


Expositie bij Aquamarijn in Arnhem
Schuiven naar boven